Opnieuw nederlaag op Duitse bodem voor Nederlands elftal

Op 14 oktober verloor het Nederlands Elftal in München met 1-0 van Duitsland. De vloek van de EK teleurstelling op Duitse bodem is daarmee helaas nog niet gebroken.

Opnieuw nederlaag op Duitse bodem voor Nederlands elftal

Vooral de eerste helft was dramatisch, Nederland creëerde nauwelijks kansen en Duitsland zette de toon. Vooral in de verdediging en op het middenveld werd gebrek aan leiderschap en ervaring blootgelegd en de wanorde in het Nederlandse spel was duidelijk zichtbaar.

Na de rust greep bondscoach Ronald Koeman in door enkele wissels te maken waardoor Nederland iets beter in het spel kwam. Duitsland bleef echter de bovenliggende partij en na 63 minuten kwam de Duitse goal van debutant Jamie Leweling, een prachtig doelpunt vanuit een corner. 

Nederland kreeg pas laat in de wedstrijd kansen, zoals een schot van Xavi Simons dat de lat raakte, maar echt gevaarlijk werd Nederland geen moment. Wederom een goed leermoment dus voor het team van Koeman. 

Status Nederlands voetbal loopt deuk op

De matige prestaties op het EK en onder meer deze wedstrijd in de Nations League, hebben de status van het Nederlands voetbal geen goed gedaan. 

Niet alleen op de FIFA ranglijst maar ook bij de wedkantoren daalt het vertrouwen in Oranje. De odds voor wedden op oranje zakken weg en reflecteren het gedaalde vertrouwen in het Nederlands elftal.  

Voor fanatieke sportwedders met vertrouwen in Oranje is dat overigens geen slecht nieuws. Weinig verrtouwen in Nederland betekent meer marge in de odds en dus een hogere winst als Oranje toch wint.

Buiten de wedwereld zijn de gevolgen echter minder rooskleurig. Slechte resultaten betekenen lagere opbrengsten uit advertenties en minder geld dat er in het Nederlandse voetbal gepompt kan worden. Genoeg reden dus om weer te hopen op een positieve ontwikkeling. 

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 21-10-2024 19:32 | Bijgewerkt op: 21-10-2024 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!



Op 14 oktober verloor het Nederlands Elftal in München met 1-0 van Duitsland. De vloek van het EK op Duitse bodem is daarmee helaas nog niet gebroken.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.