Nederland ingedeeld in League B van de Nations League

De Nations League trapt af in 2018, waarbij 55 leden van de UEFA in 4 league's ingedeeld zullen worden. Welke landen komen bij elkaar in de poule op basis van de huidige situatie? 

Welk land gaat naar welke league?

De 55 voetballanden van de UEFA worden ingedeeld in een competitie van 4 leagues: A, B, C en D. De indeling is op basis van de ranglijst van de UEFA, na afloop van de Europese kwalificatie voor het WK 2018. Dit betekent dat op 11 oktober 2017 bekend is wie in welke league gaat spelen.

League A zal bestaan uit de 12 beste landen uit Europa. De volgende 12 voetballanden zullen uitkomen in League B, de volgende 15 landen in League C en de resterende 16 landen in League D.

League A en B bestaan uit 4 poules van 3 landen.
League C bestaat uit 1 poule van 3 landen en 3 groepen van 4 landen.
League D bestaat uit 4 poules van 4 landen.

Aan het einde van het eerste seizoen zullen landen die eerste in de poule worden promoveren naar een hogere League en landen die laatste worden zullen degraderen.

Ook zijn middels de Nations League kwalificatieplaatsen te winnen voor de toekomstige Europees Kampioenschappen voetbal.

Hoe zal de indeling van de Nations League er uit hebben gezien?

De meest recente ranglijst van de UEFA is gepresenteerd op 5 september 2017, vlak na de laatste WK 2018 kwalificatiewedstrijden. Als de poule-indeling voor de Nations League vandaag opgesteld zou worden, dan is de verdeling als volgt.

League A: Duitsland, Portugal, België, Spanje, Zwitserland, Frankrijk, Engeland, Italië, Plen, Kroatië, IJsland en Wales.

League B: Rusland, Noord-Ierland, Slowakije, Zweden, Nederland, Oekraïne, Bosnië en Herzegovina, Oostenrijk, Turkije, Ierland, Denemarken en Hongarije.

League C: Slovenië, Albanië, Montenegro, Servië, Schotland, Tsjechië, Roemenië, Griekenland, Bulgarije, Israël, Noorwegen, Cyprus, Finland, Estland en Azerbeidzjan.

League D: Letland, Wit-Rusland, Georgië, Armenië, Macedonië, Faroe IJlanden, Luxemburg, Litouwen, Moldavië, Kazachstan, Liechtenstein, Andorra, Malta, Kosovo, San Marino en Gibraltar.

Welke landen kunnen nog hoger/lager ingedeel worden?

De huidige indeling is nog niet definitief en een aantal landen kan nog van League wijzigen door de aankomende laatste WK-kwalificatiewedstrijden. 

België, Zwitserland, Polen, Kroatië, IJsland en Wales hebben de kans om een eerste grote landenprijs te pakken door winnaar te worden van League A. De winnaars van de poule in League A spelen de Final Four in juni 2019.

Voormalig Europees Kampioenen Nederland en Denemarken en gastland voor het WK 2018 Rusland zijn de laatste jaren sterk gedaald op de ranglijst, en zullen mogelijk in League B moeten beginnen.

Tsjechië, Roemenië en Albanië kwalificeerden zich voor het EK 2016 in Frankrijk, maar zullen slechts in League C terecht komen. Ook voormalig Europees Kampioen Griekenland komt in deze league.

Ook een land uit League D zal zich via de Nations League kwalificeren voor het Europees Kampioenschap 2020. Alleen Letland heeft zich ooit weten te kwalificeren (voor het EK 2004).

Rusland en Oekraïne kunnen wel in dezelfde league ingedeeld worden, maar zullen via de loting nooit bij elkaar in de poule komen. Hetzelfde geldt voor Armenië en Azerbeidzjan wegens een beslissing van de Europese voetbalbond.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 25-09-2017 19:15 | Bijgewerkt op: 25-09-2017 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!



Voormalig Europees Kampioen Nederland zal door de slechte prestaties worden ingedeeld in League B van de Nations League. 55 leden van de UEFA nemen deel.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.